Natura naszym sprzymierzeńcem w potyczce z kilogramami

Zawsze powtarzano nam, że w naturze ukrywa się niezwykła siła lecznicza. Nasze babcie zdawały sobie z tego doskonale sprawę. Przekazywały sobie ustnie tę wiedzę. Zioła i napary z roślin używane były, jako remedium na liczne dolegliwości. To nie jest tajemnicą. Medycyna ludowa ma liczne zalety. Z kolei warzywa w procesie zdrowienia, były wykorzystywane bardzo sporadycznie. Liść zwyczajnej główki kapusty w najlepszym wypadku wykorzystywany był, jako okład na dokuczający odcisk na nodze.

Dopiero współcześnie zostały odkryte jej właściwości odchudzające. Jak można szybko schudnąć, żywiąc się jedynie kapustą. To wyjątkowo proste! Wystarczy przyrządzić zupę na bazie tego warzywa i jeść ją codziennie. Do jej przygotowania za wyjątkiem kapusty niezbędne będą: dwie zielone papryki, jedna czerwona lub żółta, sześć cebul, sześć pomidorów oraz pęczek selera naciowego. Na koniec należy odpowiednio przyprawić wywar.

Następnie siekamy warzywa na niewielkie kawałki, podsmażamy na łyżce oleju i wrzucamy do garnka tak by były całkowicie przykryte. Później gotujemy warzywa do miękkości. To niestety dopiero początek drogi ku smukłej i zgrabnej sylwetce.

Od tego momentu zupa przygotowana z kapusty będzie nam towarzyszyć pięć razy dziennie. Jest to największy minus tej diety. Pokonać wstręt do tego dania, spożywając je przez miesiąc każdego dnia to nie lada wyzwanie. By, zwalczyć rutynę żywieniową można zjeść inne warzywa gotowane na parze albo owoc. Nie może to jednak być banan. Z całą pewnością jednak poświecenie przyniesie spodziewane rezultaty. Pokazuje również, w jaki sposób można prędko zrzucić zbędne kilogramy i nie zbankrutować Dieta ta nie wymaga od nas dużych nakładów pieniężnych oraz częstych wizyt u dietetyka.